dijous, 19 de maig del 2011

VISITA DE SR. ANGLÈS

Avui dia dimarts 17 de maig de 2011 es van venir a visitar -nos el senyor Ramon Anglès.Es van explicar,que any es va construir el barri del Polvorí ,el barri del polvorí es va construir en les any 50.Ell sap totes els noms dels plantes, ocells i la historia del barri del polvorí.Abans el barri del polvorí era abandonat ha post un nom "POBLE DESNUDA".Les edificis del polvorí es va construir en les any 50.Abans el escola del polvorí han fet  de fusta i també esta a baix, amb les edificis, també abans no hi ha farmàcies ni metges,per aixo la mare del Ramon busca plantes per curar malalties.Abans hi ha un tunnel per portar  polvorí a Castell de Montjuïc.En les guerres en el costat de l'escola hi ha un edifici que utilitzaven per fer furats per guardar dinamites. He aprendre moltes coses sobre ell.

dimarts, 17 de maig del 2011

Excursió "IMAX"

                                                 

dimecres, 4 de maig del 2011

PROJECTE ORENETES

Què és el Projecte Orenetes?

El projecte Orenetes és una iniciativa d'estudi dels ocells i el medi urbà basada en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d'oreneta cuablanca (Delichon urbicum) dels pobles i ciutats de Catalunya.

A qui s'adreça?

A qualsevol persona o col·lectiu que, sense necessitat de tenir coneixements previs sobre els ocells, vulgui participar en un projecte de seguiment d'àmbit català. El projecte està especialment pensat per a:
  • Centres educatius, en especial cicles superiors de l'Ensenyament Primari, Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i Batxillerat que vulguin utilitzar l'estudi de les orenetes cuablanques de la seva localitat com una eina pedagògica.
  • Associacions d'Escoltisme, Esplai i Lleure que vulguin participar en l'estudi de les orenetes cuablanca com una forma d'endinsar-se en el coneixement de la natura.
  • Esplais de gent gran i Casals d'Avis que vulguin participar en un projecte que a més d'aportar un coneixement a la societat els potenciï l'activitat física i mental.
  • Persones de qualsevol edat que voldrien participar en projectes de seguiment d'ocells però que els seus coneixements bàsics d'ornitologia els frena de participar en projectes de major abast.
  • Qualsevol ornitòleg que vulgui participar en l'estudi de les orenetes cuablanques de Catalunya.

Per què l'oreneta cuablanca?

Hi ha diverses característiques de l'oreneta cuablanca que la converteixen en un objecte ideal d'estudi:
  • La seva amplia àrea de distribució a Catalunya, ja que cria a pràcticament tots els pobles i ciutats de Catalunya, des del nivell del mar fins a l'alta muntanya.
  • El costum de nidificar a les façanes dels edificis dels pobles i ciutats, la fa una espècie propera a les persones i de fàcil observació.
  • La presència i l'abundància dels seus nius està fortament vinculada a les característiques dels edificis, al respecte humà pels nius i a les condicions de l'entorn, inclosa la qualitat atmosfèrica i la disponibilitat de fang.
  • La seva fàcil identificació i el seu aspecte simpàtic potencien la seva capacitat de seducció ambiental.

Per què es fa?

  • Per sensibilitzar la ciutadania de la vàlua del patrimoni natural del seu entorn immediat.
  • Per esperonar la participació social en l'observació de la natura i a fer ciència en general.
  • Per incentivar el lligam de les persones amb les aus i potenciar el respecte envers aquesta espècie en concret i el medi ambient en general.
  • Per conèixer l'estat actual de la població d'oreneta cuablanca als diversos municipis de Catalunya i poder-ne estudiar la seva evolució en el temps.
  • Per conèixer els requeriments ecològics de l'espècie, incloses les necessitats que té a l'hora de seleccionar els emplaçaments per bastir el niu.
  • Per disposar de dades útils a l'hora de definir les mesures de gestió i protecció de l'espècie, incloses les lligades amb qüestions urbanístiques.

Què cal fer per participar-hi?

Tot el que es requereix és fer un senzill cens de nius d'oreneta cuablanca.

Com es donen d'alta els participants?

Per donar-se d'alta com a participant només cal emplenar la formulari d'inscripció. Un cop feta la inscripció, el coordinador del projecte es posarà en contacte amb els col·laboradors i mirarà d'assignar-los la unitat de mostreig més convenient.

On es poden veure els resultats del projecte?

Tots els resultats es sintetitzen en forma de mapes, gràfics i taules a l'apartat "veure dades" del web.

Quines institucions hi ha darrera el projecte?

El projecte Orenetes és una iniciativa de la Fundació Territori i Paisatge de la Caixa de Catalunya desenvolupada amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).