divendres, 10 de juny del 2011

Dragón japonés:

 Los dragones japoneses (日本の竜, nihon-no-ryū?) o dragón (竜, ryū?) son unas criaturas legendarias de atributos físicos similares a los de los dragones chinos y coreanos. El ryū proviene de China y es una de las cuatro bestias divinas de la mitología japonesa. Es con frecuencia emblema de emperadores o héroes, pero sobre todo representan la sabiduría, a diferencia de los dragones chinos, mejor conocidos como los "Lung". Su apariencia es muy diferente a los chinos: tiene cuerpo de serpiente, cabeza de cocodrilo, escamas de lagarto, cuernos de ciervo, ojos de gato, nariz de salamandra, garras de águila, zarpas de lagarto, melena de león y bigotes de bagre.

Algunos dicen que las historias sobre dragones pueden proceder de avistamientos de enormes peces que crecieron de forma desproporcionada. Pocas veces se menciona a los dragones en la mitología japonesa. Uno de los más famosos es Yamata no Orochi, un terrible monstruo de ocho cabezas y ocho colas que fue asesinado por Susanoo, quien tras esto encontró la sagrada espada Kusanagi en su cuarta cola. Otro importante dragón es el dios-emperador del mar, Ryūjin.
Comparación con otros dragones:

Hay pocas diferencias entre los dragones de la mitología japonesa y los de otras mitologías orientales. Una importante es que, a diferencia de los coreanos y chinos, los dragones japoneses poseen tres garras en sus pies en lugar de cuatro. Los dragones de la mitología japonesa no suelen volar tan amenudo como los de las mitologías occidentales, y son presentados como criaturas muchas veces benevolentes, que incluso en ocasiones conceden deseos. Por lo general, los dragones japoneses, al igual que los chinos y coreanos, no tienen alas.


En la cultura popular:

La cultura popular japonesa moderna se refiere a menudo a los dragones, atribuyendo a ellos poderes mágicos tales como curar, volar o asumir la forma humana a voluntad.

    * En el manga y anime Saint Seiya, Shiryū es el Caballero o Santo de bronce del Dragón.
    * En Kannazuki no Miko, los Enemigos de las Sacerdotisas Chikane y Himeko
    * En Dragon Ball, la trama inicial se basa en esferas mágicas que pueden conceder deseos, entregadas a la

humanidad por el dragón Shenlong.

    * En la saga de anime Digimon, se ven a lo largo de las temporadas digimon con forma de dragón, incluso se les especifica a la mayoría con el sufijo "dramon", indicando su tipo.
    * En el videojuego Sonic Adventure, el "Dios de la Destrucción", Chaos alcanza su forma perfecta al obtener las 7 Esmeraldas, y esa forma perfecta es la de un Dragón de Agua similar al de la mitología Maya. En la secuela de éste juego, Sonic Adventure 2, el enemigo final es el Biolizard, otro reptil gigante, pero biónico.
    * En la serie de Pokémon, los dragones (tales como Dragonair o Rayquaza) son diversos tipos de dragón.
    * En El viaje de Chihiro, uno de los personajes es un dragón blanco de un río.
    * En la serie Dragon Quest, hay muchos dragones que van desde dragones europeos hasta dragones asiáticos.
    * En la serie Final Fantasy, los jugadores pueden invocar muchos dragones tales como Tiamant, Leviatán y Bahamut. Esté último también desempeña un papel en la historia.
    * En las películas Mulán y Mulán 2, quien en la mayoría de los casos acompaña a Mulán en las historias es un pequeño dragón rojo llamado Mushu.
    * En Inuyasha, un particular demonio/youkai de gran poder, Ryuukossei es un dragón.
    * En el juego de peleas de la empresa CAPCOM Street Fighter, uno de los personajes principales se llama Ryu.
    * En Shaman King, a un personaje de extravagante cabello le apodan Ryu (su nombre completo es Ryunosuke). Además de eso, una de sus posesiones toma la forma de un dragón blanco de ocho cabezas.
    * En Yu Yu Hakusho, uno de los enemigos se llama Seiryu. También, una de las técnicas de Hiei toma forma de un dragón de fuego negro.
    * En la película de Full Metal Alchemist, Envy toma forma de un dragón en el mundo que se encontraba del otro lado de la puerta, pero en ese mundo le llaman como "La gran serpiente".
    * En Naruto, existe un personaje que se llama Orochimaru, procedente de "La Leyenda de Orochi".
    * En el manga y serie de anime Bleach la liberación de la zanpakutō del capitán del 10º escuadrón Tōshirō Hitsugaya toma la forma de un gran dragón de hielo.
    * En la serie animada Duelo Xiaolin, hay un dragón miniatura (sólo toma su forma natural para llevar a los guerreros) llamado Dojo.
    * Diversos portaaviones de la Armada Imperial Japonesa recibieron nombres de dragones, cómo por ejemplo el Hiryu, el Soryu o el Ryujo. Mucho después, el nombre Soryu se ha utilizado para designar una clase de submarinos de la Fuerza Marítima de Autodefensa de Japón.
    * En el juego de cartas Yu-gi-oh!, un tipo de monstruo son los dragones.
    * En Zero no Tsukaima [o también conocido como Princess no Rondo] salen muchos dragones invocados como familiares de los nobles, que serán sus familiares para siempre.

dilluns, 6 de juny del 2011

Trabajo de Castellano:BODAS JAPONESAS




El casamiento es una ceremonia de unión de una pareja, un evento social a través del cual una pareja contrae matrimonio. En cada cultura se encuentran diferentes maneras de celebrar este enlace. En Japón, por ejemplo, se puede decir que el casamiento tradicional tiene tres etapas:
Yuino no Gui , Kekkon no Gui y Hirou no Gui
Yuino no Gui es el anuncio de compromiso que se realiza entre los progenitores. Los padres o responsables por parte del varón presentan sus respetos a la familia de la futura mujer de su hijo. En agradecimiento por recibir a la futura compañera de su hijo, ofrecen lo que en Occidente se conoce como dote. En japonés se lo llama Yuino hin .
Yuino hin son básicamente siete distinguidos elementos que ponen de manifiesto la gratitud de recibir a la prometida.
A diferencia de la mayoría de las ceremonias occidentales, la ceremonia de boda japonesa es estrictamente para la familia y algunos cuantos amigos….
Esta ceremonia está llena de símbolos interesantes, como la especie de gorro que luce la novia para “esconder sus cuernos de celos” hacia la madre del novio, ya que ésta se convierte a partir de ahora en su jefe de familia. Así mismo, la novia es pintada completamente en blanco para simbolizar su pureza y virginidad.
Generalmente, la novia viste un kimono blanco, pero puede utilizar también distintos colores, a diferencia delnovio, quien utiliza siempre un kimono negro.
Según la religión japonesa, Shinto (sintoísmo), las ceremonias empiezan con un ritual de purificación, oshubatsu. Luego, el sacerdote u oficiante de la ceremonia recita una plegaria en japonés y se procede a lo que se conoce como sansankudo: los novios intercambian tres copas de sake para luego intercambiar los anillos.
Para finalizar, el novio debe leer sus votos en voz alta y la novia solamente añadirá su nombre para luego dar paso al brindis (con sake otra vez) entre las familias de ambos contrayentes. 
Aunque esta ceremonia es bastante solemne, las celebraciones y banquetes que le siguen nos resultarían más familiares, ya que son generalmente una gran fiesta entre ambas familias y amigos, en las que es usual que la novia se cambie a un vestido de novia más occidental y hasta canten karaoke….¿Una costumbre interesante? Se espera que los invitados a la boda ofrezcan goshugi (dinero) a los novios…

dijous, 19 de maig del 2011

VISITA DE SR. ANGLÈS

Avui dia dimarts 17 de maig de 2011 es van venir a visitar -nos el senyor Ramon Anglès.Es van explicar,que any es va construir el barri del Polvorí ,el barri del polvorí es va construir en les any 50.Ell sap totes els noms dels plantes, ocells i la historia del barri del polvorí.Abans el barri del polvorí era abandonat ha post un nom "POBLE DESNUDA".Les edificis del polvorí es va construir en les any 50.Abans el escola del polvorí han fet  de fusta i també esta a baix, amb les edificis, també abans no hi ha farmàcies ni metges,per aixo la mare del Ramon busca plantes per curar malalties.Abans hi ha un tunnel per portar  polvorí a Castell de Montjuïc.En les guerres en el costat de l'escola hi ha un edifici que utilitzaven per fer furats per guardar dinamites. He aprendre moltes coses sobre ell.

dimarts, 17 de maig del 2011

Excursió "IMAX"

                                                 

dimecres, 4 de maig del 2011

PROJECTE ORENETES

Què és el Projecte Orenetes?

El projecte Orenetes és una iniciativa d'estudi dels ocells i el medi urbà basada en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d'oreneta cuablanca (Delichon urbicum) dels pobles i ciutats de Catalunya.

A qui s'adreça?

A qualsevol persona o col·lectiu que, sense necessitat de tenir coneixements previs sobre els ocells, vulgui participar en un projecte de seguiment d'àmbit català. El projecte està especialment pensat per a:
  • Centres educatius, en especial cicles superiors de l'Ensenyament Primari, Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i Batxillerat que vulguin utilitzar l'estudi de les orenetes cuablanques de la seva localitat com una eina pedagògica.
  • Associacions d'Escoltisme, Esplai i Lleure que vulguin participar en l'estudi de les orenetes cuablanca com una forma d'endinsar-se en el coneixement de la natura.
  • Esplais de gent gran i Casals d'Avis que vulguin participar en un projecte que a més d'aportar un coneixement a la societat els potenciï l'activitat física i mental.
  • Persones de qualsevol edat que voldrien participar en projectes de seguiment d'ocells però que els seus coneixements bàsics d'ornitologia els frena de participar en projectes de major abast.
  • Qualsevol ornitòleg que vulgui participar en l'estudi de les orenetes cuablanques de Catalunya.

Per què l'oreneta cuablanca?

Hi ha diverses característiques de l'oreneta cuablanca que la converteixen en un objecte ideal d'estudi:
  • La seva amplia àrea de distribució a Catalunya, ja que cria a pràcticament tots els pobles i ciutats de Catalunya, des del nivell del mar fins a l'alta muntanya.
  • El costum de nidificar a les façanes dels edificis dels pobles i ciutats, la fa una espècie propera a les persones i de fàcil observació.
  • La presència i l'abundància dels seus nius està fortament vinculada a les característiques dels edificis, al respecte humà pels nius i a les condicions de l'entorn, inclosa la qualitat atmosfèrica i la disponibilitat de fang.
  • La seva fàcil identificació i el seu aspecte simpàtic potencien la seva capacitat de seducció ambiental.

Per què es fa?

  • Per sensibilitzar la ciutadania de la vàlua del patrimoni natural del seu entorn immediat.
  • Per esperonar la participació social en l'observació de la natura i a fer ciència en general.
  • Per incentivar el lligam de les persones amb les aus i potenciar el respecte envers aquesta espècie en concret i el medi ambient en general.
  • Per conèixer l'estat actual de la població d'oreneta cuablanca als diversos municipis de Catalunya i poder-ne estudiar la seva evolució en el temps.
  • Per conèixer els requeriments ecològics de l'espècie, incloses les necessitats que té a l'hora de seleccionar els emplaçaments per bastir el niu.
  • Per disposar de dades útils a l'hora de definir les mesures de gestió i protecció de l'espècie, incloses les lligades amb qüestions urbanístiques.

Què cal fer per participar-hi?

Tot el que es requereix és fer un senzill cens de nius d'oreneta cuablanca.

Com es donen d'alta els participants?

Per donar-se d'alta com a participant només cal emplenar la formulari d'inscripció. Un cop feta la inscripció, el coordinador del projecte es posarà en contacte amb els col·laboradors i mirarà d'assignar-los la unitat de mostreig més convenient.

On es poden veure els resultats del projecte?

Tots els resultats es sintetitzen en forma de mapes, gràfics i taules a l'apartat "veure dades" del web.

Quines institucions hi ha darrera el projecte?

El projecte Orenetes és una iniciativa de la Fundació Territori i Paisatge de la Caixa de Catalunya desenvolupada amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

dilluns, 25 d’abril del 2011

Alvin y las Ardillas - Baby (Justin Bieber)

DIARI 25 de abril del 2011

DILLUNS DEMÀ ESTEM AL L'ESCOLA!!!:)
Avui estic fent les deures que queden si tinc temps vull anar al parc.
He passat molt be aquest vacances ,he fet ,jugat a moltes coses 
espero que vosaltres també ha passat molt macu..

DIARI 24 de abril del 2011

Diumenge!!Falta un dia per la escola!!!!
Jo i la meva família hem anat a l'Iglesia 
i també al Wok Apolo la comida es molt bo!!

DIARI 23 de ABRIL del 2011

Jo estic escrivint el meu diari en la meva llibreta perquè no m'han deixat a l'ordinador,
 també estic fent les deures .
I jo he anat a la casa de l'amiga del la meva mare..
Hem fet moltes coses ect..

DIARI 22 de abril del 2011

Jo i el meu germa hem picat al kevin per jugar a futbol.
Hem baixat al Can Sabater i hem jugat a futbol amb altres nens .
del parc hem coneixer altres nens i nenes del parc.

HeM dIveRTit moLt!!!

DIARI 21 de abril del 2011

Jo i la meva família hem anat a la ARENA hem passat molt be.
He comprat una pelota de futbol i la motxilla de les colònies,i unes ulleres de sol.
I quan ja estem la meva casa hem decidit a picar al kevin peró ell  no va baixar perquè esta 
fent les deures.Per això he jugat al Can Sabater amb l'aime ect..

DIARI 20 de abril del 2011

Avui he fet les deures de castellá peró he quedat un exercici.La nuria, l'aime i el Juan luis a vingut a picar a la meva casa per anar al parc pero no pot.
A les 5 més o menys a vigut de picar-me altre vegada l'aime
Jo he anat amb la meva germana a jugar.

DIARI 19 de ABRIL del 2011

Dimarts!! 7 dies fer l'escola.Avui hem jugat a moltes coses amb el kevin.
Hem anat a fer moltes coses.
Hem vist el Boris al Can Sabater amb la seva cosina.
Hem jugat a basquet,futbol ect..
També hem vist a l'aime ,la nuria , Juan Luis i el yerry
peró no tenim temps ja per jugar per això no hem jugar amb ells.

DIARI 18 de abril del 2011

Avui jo,el meu germà,i Kevin hem jugat al futbol al Can Sabater.
Hem divertit molt!!Hem jugat moltes coses.
També hem jugat amb l'aime i la nuria amb la raqueta.
AQUEST DIA ES MOLT DIVERTIT!!!!!!

DIARI 17 de ABRIL del 2011

Jo he despertat a les 10 del matí per fer les deures de AULA ACOLLIDA.
A les 11 de la tarda he jugat una mica al ordinador .
I a les 3 he anat al parc amb els meus amics.

DIARI 16 de abril del 2011

Avui hem anat jo,el meu germà,l'Aime,la Nuria,el Juan Luis i altres amics més.
Nosaltres hem decidit de picar el yerry ,peró la seva germana a dit que no va a baixar,
per això hem decidit de picar al Kevin per jugar a futbol.

Aquest dia es molt divertit!!

divendres, 1 d’abril del 2011

Projecte Oreneta III : Xerrada sobre el Projecte que farem.


















XERRADA SOBRE EL PROJECTE ORENETES
El nostre tutor a dit que nosaltres hem de portar 2 cocos per fer nius.
(TAMBÉ ES POT FER AMB NIUS ARTIFICIALS)
I els hem penjat a tots els arbres de l'escola, i els de segon ha posat menjars a altres arbres.